Validatie van MVO informatie

[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”4_4″][tm_pb_text admin_label=”Text”]

Een organisatie die MVO volgens de wereldstandaard GRI rapporteert, communiceert voor een groot deel over onderwerpen waar andere afdelingen verantwoordelijk voor zijn. Dat is lastig voor zowel de rapporterende afdeling als voor de verantwoordelijke afdelingen:

  • De informatie is vaak heel specifiek en, anders dan bij de financiële verslaglegging, komt de data niet altijd uit reguliere en gecontroleerde bronnen.
  • De data wordt maar één keer per jaar opgevraagd. Dit betekent dat je soms gegevens krijgt van collega’s zonder gevoel voor de informatie die zij leveren. Dan is een foutje snel gemaakt.
  • De variatie van het gevraagde is groot. Er wordt gevraagd naar zowel kwalitatieve als kwantitatieve informatie.

Validatie van MVO informatie vereist zowel detailanalyse als een globaal inzicht. Ik heb jarenlange ervaring opgedaan bij meerdere bedrijven in de datavalidatie. Ik weet dat de druk op de tijd is groot en de doorlooptijd vaak kort. Het is daarom van groot belang dat dit proces efficiënt uitgevoerd wordt door mensen met ervaring. Graag ondersteunt MVOplossingen organisaties in de opzet en uitvoering van deze processen.

Het validatieprotocol

In het validatieprotocol leg je vooraf vast  hoe je reageert op te verwachten fouten of onduidelijkheden. Het werken met een validatieprotocol is een uitstekende methode om fouten die in de de datacollectie zijn ingeslopen te detecteren Dit biedt belangrijke voordelen :

  • Het stelt je in staat de validatie snel en efficiënt uit te voeren
  • Het protocol zorgt ervoor dat je consistent valideert
  • Het validatieprotocol stellen we op wanneer het nog relatief rustig is. Dat biedt je de kans om voor de drukte nog met je collega’s te onderhandelen.

MVOplossingen is gespecialiseerd in het het duurzaamheidsverslag en de validatie van MVO informatie. MVOplossingen helpt organisaties graag om samen een validatieprotocol te schrijven.

[/tm_pb_text][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]

Geplaatst in Website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.