Datacollectie voor het MVO Jaarverslag

[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”4_4″][tm_pb_text admin_label=”Text”]

Een organisatie die MVO volgens de wereldstandaard GRI rapporteert, communiceert voor een groot deel over onderwerpen waarvoor andere afdelingen verantwoordelijk zijn. Dat is lastig voor zowel de rapporterende afdeling als voor de verantwoordelijke afdelingen. De druk op de tijd is groot, en de doorlooptijd vaak kort. Het is daarom van groot belang dat dit proces efficiënt wordt uitgevoerd.

Uit mijn ervaring bij de complexe organisatie van ING Group weet ik, dat dit een goede voorbereiding en analyse vereist:

  • De organisatie verschilt vaak per bedrijfsonderdeel, of per land. Ook is het van belang te onderzoeken welke specifieke collega’s ingeschakeld dienen te worden.
  • Verzamelen van de data vraagt een juist ontwerp van de vragenlijst. Daarvoor is het van belang om te weten welke informatie voorhanden is, wat gedefinieerd dient te worden.
  • Valideren van de data. De informatie is vaak voorhanden in heel verschillende bronnen, is vaak heel specifiek en wordt maar één keer per jaar opgevraagd. Het valideren van informatie vereist zowel detailanalyse als een globaal inzicht.

Ik heb jarenlange ervaring bij meerdere bedrijven opgedaan in de datacollectie. Graag ondersteunt MVOplossingen organisaties zowel in de uitvoering, als in de opzet van deze processen.

Datacollectie en IT-ondersteuning

Aangezien uitgebreide datacollectie complex is, kan het raadzaam zijn dit proces te automatiseren. Wij hebben ervaring in zowel het ondersteunen bij de selectie van tools, als bij de implementatie daarvan. Neem contact op met MVOplossingen, wanneer u overweegt om een MVO-Suite aan te schaffen.

VolkerWessels over MVOplossingen

Met veel plezier heb ik samengewerkt met Menno Kuiper bij de implementatie van de MVO-Suite CRedit360 voor VolkerWessels. Menno is een excellente MVO adviseur en analist, die de vertaling kan maken van een IT-applicatie naar concrete verbetervoorstellen van de bedrijfsstrategie met betrekking tot MVO.

Top kwaliteiten: Persoonlijk, Expertise, Waardevol advies

Ondertekend: Wendeline Besier, Projectleider MVO bij VolkerWessels.

[/tm_pb_text][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]

Geplaatst in Website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.