Specialist in management informatie over MVO

Goede management informatie is één van de belangrijkste sleutels voor het begrijpelijk maken van informatie en draagt bij aan de acceptatie van MVO binnen organisaties. Een goede grafiek of tabel verteld meer dan duizend woorden. Wij hebben naast diepe kennis van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook goed gevoel voor getallen.

Met goede management informatie bedoelen wij dat:

  • Resultaten en doelstellingen in een oogopslag inzichtelijk zijn
  • MVO doelstellingen in de bedrijfsvoering verankert kunnen worden omdat ze bedrijfsbreed begrepen worden
  • Begrijpelijk informatie, die lezers tot ambassadeurs maakt

Ontwikkelen van de juiste management informatie over MVO

Het ontwikkelen van management informatie en performance indicators is een proces dat nauw luistert. Ik beschik over het vermogen om snel en adequaat  getallen en de bijbehorende info-graphics te interpreteren en op scherpe wijze te analyseren. Goede tabellen en grafieken op te zetten die de onderwerpen helder en levendig duiden. Bovendien kan ik  kan MVOplossingen je helpen bij het schrijven van een duidelijk toelichting bij deze info-graphics.

Een voorbeeld van een door Menno Kuiper ontworpen grafiek, staat in het duurzaamheidsverslag van ING over 2005. De grafiek toont in:

  • de buitenste cirkel, waar de medewerkers van ING werken.
  • de binnenste cirkel, de dekkingsgraad van de datacollectie voor het duurzaamheidsverslag.

De grafiek hiernaast toont in één oogopslag dat het verslag een erg goede afspiegeling is van het bedrijf. Zeker ook omdat de dekkingsgraad over het verslag 2005 90% was.

Draagkracht vergroten door goede management informatie

Een organisatie die MVO volgens de wereldstandaard GRI rapporteert, communiceert voor een groot deel over onderwerpen waar andere afdelingen verantwoordelijk voor zijn. Dat is lastig voor zowel de rapporterende afdeling als voor de verantwoordelijke afdelingen. Samenwerken wordt een stuk eenvoudiger wanneer gezamenlijk management informatie wordt gedefinieerd. Daar kan MVOplossingen je goed bij helpen. Je kunt er op rekenen dat wij je ondersteunen in het proces van afstemmingen en het opbouwen van onderling begrip bij de verschillende bedrijfsonderdelen, met als resultaat dat de gedefinieerde indicatoren bedrijfsbreed gedragen worden.

Geplaatst in Website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.