Hogere score behalen op de Transparantiebenchmark

Sinds 2004 toetst het ministerie van ELI jaarlijks de mate waarin het bedrijfsleven transparant is in haar communicatie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het resultaat van deze toetsing is de publicatie van de Transparantiebenchmark (TB) en de uitreiking van de Kristalprijs. Indien je niet weet of jouw organisatie opgenomen wordt in de TB, kun je dat op deze website controleren.

Een goede score in de benchmark is relevant:

  • Consumenten schroeven de eisen ten aanzien van MVO continu op.
  • Op de benchmark wordt uw bedrijf vergeleken met die van uw directe concurrenten. Uw organisatie scoort onnodig laag op deze lijst, die gebruikt wordt bij de selectie van zakenpartners.
  • Duurzaam inkopen wordt jaar op jaar belangrijker in het beslissingsproces voor de selectie van leveranciers. Zowel in het bedrijfsleven, als bij de overheid.
  • In de huidige crisis is duurzaamheid, samen met kostenbesparing, nog steeds de belangrijkste strategische pijler voor het bedrijfsleven. Bedrijven scoren elk jaar hogere scores. Nu aanhaken in het proces is een investering die goed is voor de externe waardering van uw organisatie.
  • De organisatie is in handen van gerenommeerde partijen: Het wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken Landbouw en Innovatie (ELI) in samenwerking met de Vereniging van Accountants (NBA) en uitgevoerd door PwC.

MVOplossingen kan u helpen de waardering te krijgen die u verdient

Elke zomer wordt door de overheid Transparantiebenchmark uitgevoerd, waarbij organisaties in een self-assessment gevraagd wordt, om over 50 onderwerpen transparantie te verlenen. Dit is niet alleen een arbeidsintensief proces, maar ook inhoudelijk ingewikkeld.

MVOplossingen is een adviesbureau gespecialiseerd in het duurzaamheidsverslag en transparantie. Wij zijn als experts in communicatie over duurzaamheid in staat de vragenlijst efficiënt en inhoudelijk correct te beantwoorden. Als sluitstuk van het proces geven wij onze klanten advies hoe de kwaliteit van de externe communicatie over MVO verbeterd kan worden. Maar daarvoor is haast geboden, want het proces over 2012 is op 1 juni reeds van start gegaan! Indien jij nog  dit jaargang van onze diensten gebruik wil maken, kunnen wij jou beter vandaag dan morgen inplannen.

Indien jouw organisatie hoger wil scoren op de Transparantiebenchmark over 2012, is het belangrijk om meteen contact met ons op te nemen. Tot 1 juli heeft u nog de tijd om de informatie vast te leggen en tot 15 juli is er tijd om het self-assessment in te vullen. De tijd dringt! Meer details over de Transparantiebenchmark…

Geplaatst in Diensten, Transparantiebenchmark.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.