BAM – Duurzaamheidsverslag 2009

Kenmerken Duurzaamheidsverslag 2009: Separaat verslag, sinds 2007, 64 pagina’s, GRI toepassingsniveau B+, assurance door PwC. BAM start in 2010 met data collectie per kwartaal.

BAM heft gekozen voor een verslag in een strakke opzet: het verslag is gebaseerd op de business principles van BAM. De toepassing is een beetje krom omdat niet de principes maar het thema centraal gesteld wordt. De groepering van thema’s levert echter een helder verslag op, met per hoofdstuk de in 2009 behaalde resultaten, de doelstellingen voor 2010 met daarnaast voorbeelden uit de praktijk.

Het verslag is duidelijk het verslag van een bouwbedrijf. Dat vind ik prettig, dat het verslag  je het gevoel geeft met wat voor een bedrijf je te maken hebt. Waar blijkt dat uit?

  • BAM is een mannenbolwerk. Logisch, dat kan van elk bouwbedrijf gesteld worden. Om doorstroming van vrouwelijk toptalent te bevorderen is er niet alleen een nieuw diversiteitstraject gestart, met vier dragers. Allereerst is er voor het gehele management de workshop Diversity and Inclusive Leadership om de old-boys-cultuur te signaleren en te managen. Voor de coaching van vrouwen is er het Female Empowerment Program en Diverisity Tols voor de doorstroming, zijn er de BAM circles voor het balanceren van werk en privé. Als klap op de vuurpijl is er de Female Capital wisseltrofee voor de meest vrouwvriendelijke manager.
  • BAM Opbouw CO2 in scope 1, 2 en 3

    BAM is een organisatie die grote infrastructurele bouwwerken maakt. Je ziet ze terug in de foto’s maar ook in de cijfers. Die cijfers gaan natuurlijk over de CO2 footprint, het enorme wagenpark en de afvalverwerking.

  • In de bouw gaan zulke enorme bedragen om, dat integriteit traditioneel sterk onder druk staat in deze branche. BAM heeft dan ook terecht van integriteit een speerpunt gemaakt.

Management Informatie

Er is nog wel ruimte voor groei op het gebied van management informatie. De diversiteit cijfers worden zo gefragmenteerd aangeboden dat het geheel uit het zicht verdwijnt. Misschien een idee: Bij ING bestaat er naast een compact jaarverslag, ook een uitgebreid performance report voor de detail-informatie.

Geplaatst in Jaarverslag 2010.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.