Wij bouwen oplossingen

[vc_row margin_top=”-45″ margin_bottom=”0″ padding_left=”40″ padding_right=”40″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”40″ padding_bottom=”40″ parallax_speed=”0.1″][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”30″][vc_column_text]We ondernemen in het communicatietijdperk die zich kenmerkt door snelheid van en overvloed aan informatie. Daarom voldoet communicatie met slechts een geprint verslag niet meer in deze tijd. In 2014 zal MVOplossingen digitale oplossingen aanbieden, die toegespitst zij op deze ontwikkelingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row margin_top=”30″ margin_bottom=”0″ padding_left=”40″ padding_right=”40″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”40″ padding_bottom=”40″ parallax_speed=”0.1″][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13519″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full” img_link=”https://www.ingersollrand.com/sustainabilitysupplement/gri/index.shtml”][dt_gap height=”20″][vc_column_text]

Rapporteren volgens de richtlijnen van GRI vereist een GRI-Index. Dit is een verwijzing voor lezers, die snel informatie willen vinden over een specifiek onderwerp. MVOplossingen is van mening dat een goede index gebruikt kan worden als de centrale MVO-bibliotheek.

De ouderwetse GRI-Index

Veel organisaties rapporteren een PDF-versie van een Excelbestand, zoals getoond hieronder:

GRI Index AkzoNobel 2013

Behalve dat het er gedateerd uit ziet, is het ook een nogal ruwe verwijzing. De GRI-Index hierboven is een
bijlage bij het jaarverslag van AkzoNobel. Dit is een jaarverslag van 214 kantjes. Om lezers door te verwijzen naar een hoofdstuk zoals hierboven, of naar een plek met de cryptische naam SS: Note 6.

Uitsnede GRI-Index AkzoNobel

Wij geloven dat dat veel beter kan.  

[/vc_column_text][vc_column_text]

Een GRI-Index als centrale MVO-bibliotheek

MVOplossingen is van mening dat een goede index gebruikt kan worden als de centrale MVO-bibliotheek. Dat heeft als belangrijke voordeel dat het jaarverslag zich kan concentreren op haar primaire taak:

Het leesbaar communiceren welke keuzes worden gemaakt.

Een MVO-bibliotheek opent niet alleen de mogelijkheid om veel scherper te kiezen welke onderwerpen het verslag halen. Het opent ook de mogelijkheid om in het verslag het verhaal te vertellen en de details aan te bieden in de bibliotheek.

De GRI-Index van MVOplossingen is volledig interactief, waardoor de lezer snel de informatie kan vinden die van belang is. Ook groepeert het per onderwerp de visie en de gerapporteerde werkelijkheid. Kijk naar de GRI-Index van onze klant Holland Colours.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13229″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][dt_gap height=”20″][vc_column_text]

Rapporteren volgens GRI vereist inzicht in het belang van de onderwerpen. Bedrijven dienen alle ‘materiële onderwerpen’ te rapporteren. Indien jouw organisatie niet weet welke onderwerpen materieel zijn, bent u bij MVOplossingen aan het juiste adres!

Uitvoeren materialiteitsonderzoek

Stakeholders als bijvoorbeeld klanten, overheid, aandeelhouders confronteren bedrijven soms een eigen MVO-agenda.

[/vc_column_text][vc_column_text]

De permanente stakeholderdialoog

Stakeholders als bijvoorbeeld klanten, overheid, aandeelhouders confronteren bedrijven soms een eigen MVO-agenda.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ padding_left=”40″ padding_right=”40″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”40″ padding_bottom=”40″ parallax_speed=”0.1″][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”30″][/vc_column][/vc_row]