Publiceren over MVO in het Jaarverslag

Menno Kuiper helpt sinds 2004 organisaties in het publiceren over MVO in het Jaarverslag. Een verslag dat gelezen wordt. Een verslag dat begrepen wordt. Een verslag dat het verhaal vertelt. Dit kan in een separaat MVO Jaarverslag, of geïntegreerd in het financieel jaarverslag.

Hulp bij publicatie over MVO in het Jaarverslag

Op een zorgvuldige wijze geven we deskundige invulling aan de vier belangrijkste aspecten die een rol spelen bij de publicatie over MVO in het jaarverslag:

  • Materialiteit. Signaleren of de juiste zwaarte en aandacht wordt gegeven aan de relevante onderwerpen in het verslag.
  • Volledigheid. Signaleren van onderwerpen die door buitenstaanders verwacht worden, of door concurrenten worden gerapporteerd.
  • Leesbaarheid. Taaltechnische beoordeling zodanig dat er een heldere, begrijpelijke berichtgeving voor de ontvanger is. Vermijden van vakjargon en heldere toelichtingen op technische, complexe onderwerpen.
  • Greenwashing. Als externe partij is MVOplossingen bij uitstek geschikt om organisaties te helpen over haar prestaties te rapporteren, zonder dat de grens van greenwashing wordt overschreden.

In samenwerking met gespecialiseerde partners biedt MVOplossingen de mogelijkheid ook het schrijven van het rapport voor haar rekening nemen. Veel organisaties besteden het schrijven van het duurzaamheidsverslag uit. MVOplossingen werkt samen met partners die begrijpen wat er in een verslag dient te staan, wat gevoelig ligt en wat gezegd dient te worden.

Graag helpt MVOplossingen organisaties om de optimale communicatie-mix samen te stellen. Zaken die hierbij aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Hoe bedien je een geïnteresseerde die maximaal 15 minuten aan verslag besteedt en toch de belangrijkste boodschap moet meekrijgen? Hoe ondersteun de je op een goede manier de bekendmaking van het rapport met internet, interactieve PDF, drukwerk en nieuwsbrieven.

MVOplossingen is gespecialiseerd in management informatie. Ik beschik over het vermogen om snel en adequaat getallen en de bijbehorende info-graphics te interpreteren en op scherpe wijze te analyseren. Goede tabellen en grafieken op te zetten die de onderwerpen helder en levendig duiden. Bovendien kan MVOplossingen je helpen bij het schrijven van een duidelijk toelichting bij deze info-graphics.

Geef een reactie