Duurzame Dinsdag 2013

Duurzame Dinsdag 2013

Ieder jaar verzamelt Duurzame Dinsdag duurzame initiatieven uit de samenleving. Deze gaan in een mooi houten koffertje en worden op de eerste dinsdag van September aangeboden aan het kabinet. Tot 28 juni hebben particulieren, NGO’s maar ook bedrijven de kans om de overheid te laten zien hoe wij de samenleving kunnen verduurzamen.

Het grote bedrijfsleven doet niet mee

Wat mij opvalt is dat het grote bedrijfsleven niet of nauwelijks mee doet aan Duurzame Dinsdag 2013. Dat is eigenlijk wel jammer. Het bedrijfsleven levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving met haar initiatieven. En het is goed dat de overheid dat weet. Daarom roep ik bedrijven op om ook hun bijdrage aan de samenleving aan het kabinet aan te bieden.

Enkele spectaculaire inzendingen van bedrijven bij Duurzame Dinsdag 2013 lijst

Duurzame Dinsdag 2013 in Gelderland

Samen met IVN Gelderland, Fietsdiensten, Conbuquest en KarmijnTekst organiseert MVOplossingen de Duurzame Dates van Gelderland. Dit zijn enkele Gelderse initiatieven die ik aandacht wil geven:

  • Greenspread helpt Gelderse bedrijven om op tijdelijk braakliggend terrein energie op te wekken. De inzending van Greenspread.
  • Arnhem Zit Goed wil met iedere Arnhemse wijk een Social Sofa maken. Dit is een project om mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt in projectverband in aanraking te brengen met het bedrijfsleven, verenigingen en buurtbewoners. De inzending van Arnhem Zit Goed.
  • Fietsdiensten dient dit jaar het zeer succesvol verlopen bakfietstreffen in. Dit is een Nijmeegs initiatief dat aan een internationaal publiek laat zien hoe steden bevoorraad kunnen worden met bakfietsen.
  • Duurzaam Verenigen is een stichting die sportverenigingen wil helpen de activiteiten en accommodatie te verduurzamen. De inzending van Duurzaam Verenigen.

Ik heb er ook een concurrent bij gekregen

Geef een reactie